18+ campagne

 

Op 18 november 2013 gaven Ronald Koeman en staatssecretaris Martin van Rijn de aftrap van de campagne NIX18. De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners. Het doel van de campagne is het versterken van de sociale norm 'niet drinken en roken tot je 18e'. De campagne richt zich op de hele samenleving, maar in het bijzonder op de omgeving van jongeren. Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken en drinken. 

 

 NIX18 cmyk

 

Waarom NIX<18?

De leeftijdsgrens voor alcohol en tabak wordt verhoogd zodat jongeren deze middelen moeilijker in handen kunnen krijgen. Dit moet er uiteindelijk toe leiden dat het gebruik van alcohol en tabak afneemt. Uit wetenschappelijk onderzoek komt duidelijk naar voren dat het beperken van de beschikbaarheid tot de meest effectieve vorm van preventie behoort. 

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de NIX18-campagne op www.nix18.nl

 

 

 

 

Gemeente barneveld Gemeente Wageningen Gemeente Ede Gemeente Nijkerk Gemeente Renswoude Gemeente Rhenen Gemeente Scherpenzeel Gemeente Veenendaal Gemeente Woudenberg