FrisValley campagnewedstrijd

 

In maart 2014 daagde FrisValley middelbare scholieren uit om aan de slag te gaan met de verhoging van de leeftijdsgrens naar 18 jaar. Leerlingen werd gevraagd hun eigen communicatie-uiting te bedenken. Doel van de wedstrijd was dat jongeren actief zouden nadenken over de nieuwe alcoholregels en dat ze hier met andere leerlingen en hun ouders over gingen praten.

 

De scholieren van 14-18 jaar kregen de opdracht om samen met een medeleerling een communicatie-uiting te ontwikkelen waarmee zij de wetswijziging het beste onder de aandacht dachten te brengen. Ze werkten dit concept uit en leverden het resultaat in bij hun docent. De uiting mocht allerlei vormen hebben, zoals een verhaal, een poster of een video.

 

Lespakket

Deelnemende scholen ontvingen een speciaal lespakket, met lesbrieven voor leerlingen, docentenhandleidingen en posters. Ook was er een speciale website met aanvullende informatie ontwikkeld. Nadat er door de jury op iedere school één winnende uiting was gekozen, werd een Facebookpagina geopend waar onder andere medeleerlingen en ouders op de mooiste inzending konden stemmen.

 

Grote finale

De schoolwinnaars kregen toegang tot de grote finale op 9 april 2014. Ook wonnen zij een tablet én mochten zij hun inzending laten professionaliseren bij communicatiebureau EF2 uit Veenendaal. De uiteindelijke winnaar werd tijdens de finale in het Schaffelaartheater in Barneveld gekozen aan de hand van het aantal ‘likes’ op Facebook, het aantal stemmen in de zaal en het commentaar van de vakjury. Het winnende duo ontving de hoofdprijs: een volledig verzorgde helikoptervlucht.

 

Inzendingen finalisten 

 

Accent Nijkerk - Juliette Epskamp & Selien Heek

 

Johannes Fontanus College - Anneloes de Jong, Mieke Hasselaar & Ilja Kwant

 

Van Lodenstein College - Thirza van de Beek & Rosanne Veldhuizen

Poster A2 VLC HR

 

De uitslag

  • 1e plaats - Juliette Epskamp en Selien Heek (Accent Praktijkonderwijs) met hun video 'Een feestje zonder alcohol; dat kan natuurlijk ook!'. Deze zomer ontvangen ze de spectaculaire hoofdprijs: een volledig verzorgde helikoptervlucht!
  • 2e plaats - Anneloes de Jong, Mieke Hasselaar en Ilja Kwant (Johannes Fontanus College) met hun inzending 'De alcoholwet: een goed idee dus!'.
  • 3e plaats - Thirza van de Beek en Rosanne Veldhuizen (Van Lodenstein College) met hun inzending 'Alcohol - Laat je niet vangen!'

 

DSC01933

V.l.n.r.: Thirza van de Beek, Rosanne Veldhuizen (3e), Mieke Hasselaar, Anneloes de Jong, Ilja Kwant (2e), Juliette Epskamp, Selien Heek (1e) en burgemeester Renkema

Gemeente barneveld Gemeente Wageningen Gemeente Ede Gemeente Nijkerk Gemeente Renswoude Gemeente Rhenen Gemeente Scherpenzeel Gemeente Veenendaal Gemeente Woudenberg